Mitől offshore az offshoe cég és milyen előnyei vannak az offshore cégeknek?

Fontos megjegyezni, hogy nem létezik minden államra irányadó offshore-szabályozás, így az egyes helyszínek szabályozása által lehetővé tett cégformák tulajdonságai eltérőek lehetnek. Az offshore helyszínként nyilvántartott államokban szinte minden esetben létezik a belföldi tevékenység végzésére fennntartott cégforma, amely sok esetben még a magyar adótehernél is magasabb adókulcsok mellett köteles adófizetésre.


OFFSHORE CÉG ADÓZÁSA

Az offshore helyszín jellemzője, amelynek alapján valamely állam meghatározott cégformáját offshore cégnek tekinthetjük a külföldön szerzett bevételek praktikusan nulla vagy rendkívül alacsony adókulcsa.

Ez azonban az offshore cég által külfödön szerzett bevételére vonatkozik, a székhelye szerinti államban szeerzett jövedelme adóköteles, míg egyes helyszíneken kifejezetten szankcionált gazdasági tevékenység folytatása a székhely országában.


OFFSHORE CÉG ANONIMITÁSA

Az offshore cégek általában az alacsony adókulcs mellett több más kedvező tulajdonsággal rendelkeznek - függően az adott állam szabályozásától. Az egyik ilyen offshore cégekre jellemző tulajdonság az anonimitás. Így - helyszíntől függően - a helyi cégjegyzékben nem nyilvános adatként szerepel a tulajdonos neve, egyes helyszíneken pedig egyáltalán nem szerepel a cégjegyzékben, így az adott állam hatósága sem rendelkezika tulajdonosra vonatkozó adatokkal. Egyes ritka offshore helyszínek biztosítják a lehetőséget arra, hogy az offshore cég alapításkor bemutatóra szóló részvényeket bocsásson ki, amelyek esetében nincs nyilvántartás az offshore cég tulajdonosairól.

Előfordul olyan eset, amelyben az Ön számára egyéb körülmények miatt olyan helyszín a legmegfelelőbb, amelynél a hatóságok számára szükséges a tulajdonsok azonosító adatainak benyújtása, ezekben az esetekben a névleges tulajdonos igénybe vételére lehetőséget bizttosító helyszín választása indokolt.


OFFSHORE CÉGEK ÉS ADÓZÁSI EGYEZMÉNYEK

Az offshore helyszínek elég nagy eltérést mutatnak abban, hogy milyen kettős adóztatást elkerülő, illetve adózási információcserét előíró egyezményeknek részese az adott állam. Ennek megválasztása az Ön által végezni kívánt tevékenység alapján lehetséges.


OFFSHORE CÉG SZÁMVITELI NYILVÁNTARTÁSA

Az offshore cégek jó részében nem kötelező számviteli nyilvántartásokat vezetni az offshore cég bevételeiről. Egyes esetekben a helyi jogszabályok előírják nyilvántartások vezetését és hatóságok részére történő benyújtását az offshore cégeknek, azonban ezek a nyilvántartások nem nyilvánosak. Amennyiben az Ön számára olyan helyszín a legmegfelelőbb, amelyen kötelező számviteli nyilvántartások és beszámolók elkészítése és benyújtása, úgy ezt biztosítjuk az Ön által alapítandó offshore cég számára.

Milyen előnyei vannak általában az offshore cégeknek?
Milyen adózási előnyöket kinál Ciprus?
Mik a ciprusi offshore cégek tulajdonságai?
Legfontosabb ciprusi offshore információk
Ha kérdése merül fel ciprusi offshore-al kapcsolatban, hívjon minket.