Adókedvezmények ciprusi offshore cég (IBC) esetében

A külföldről igazgatott fiókok és az IBC-k 100%-ig mentesülnek a jövedelemadó, illetve a társasági adó terhe alól. A Nemzetközi Gazdasági Társaságok csupán 4,25%-os profitadót fizetnek Cipruson. A haszonélvezeti tulajdonosoknak nem kell járulékos osztalék- vagy nyereségadót fizetni azon kívül, amit a jogi személyeknek térítenek. Nincs tőkenyereség-, illetve hagyaték adó. Ha egy IBC-nek Ciprusra bevándorolt vendégmunkása dolgozik, annak a személynek csak fele annyi adót kell fizetnie, mint egy ciprusi állampolgárnak. Ha a szigeten kívül lakik és/vagy dolgozik az alkalmazott, de ciprusi bankon keresztül utalják a fizetését, nem kell jövedelemadót fizetnie. Hogyha a juttatását közvetlenül külföldről kapja, akkor a ciprusi lakosok adóterheinek csak egy tizedét kell befizetnie. Az IBC-knek vámmentesen beszerezhetőek a gépjárművek (maximum 9 férőhelyes kapacitásig), fénymásoló, faxkészülékek, számítógépek, irodabútorok, televíziók, videomagnók, egyéb szórakoztató berendezések, mosógépek, hűtőszekrények, hűtőgépek, stb. amennyiben teljes személyzettel, maximálisan felszerelt irodában működnek, helyi nyitva tartás szerint kell üzemelniük. Aki hazájából emigrált és arra jogosult, rendelkezhet egy második gépjárművel is vámmentesen, hogyha az évi 20.000 CY£-t meghaladja a fizetése.

A Nemzetközi Gazdasági Társaságok üzleti tevékenységei nem ÁFA-kötelesek, az általuk behozott vámmentes termékekre nem kell forgalmi adót fizetniük. Azokra a dokumentumokra, amik Cipruson kívüli gazdasági tevékenységekre vonatkoznak, a szervezeteknek nem kell bélyegilletéket fizetniük.

A Nemzetközi Banki Egységek

Az IBU-k (International Bank Unit, Nemzetközi Banki Egységek) teljesen felszerelt banki egységek, amelyek ciprusi devizaügyleteket is bonyolíthatnak. Külföldi devizával köthetnek üzleteket belföldön is, nyújthatnak például hiteleket is. Saját vállalatcsoportjukon, részvényeseiken kívüli partnerekkel a Központi Bank engedélyével bonyolíthatnak le üzleteket. Ez az Nemzetközi Banki Egységek felügyeleti ellenőrző szerve, egyébként szinte az összes általános hitel- és pénzügyi szabályozási rendszer alól kivételt képeznek ezek a társaságok. Jelenleg huszonöt külföldi bankfiók működik IBU-ként a Ciprusi Köztársaságban. Pénzügyi szolgálatuk magában foglalja befektetett tőkék kezelését, invesztíciós tanácsok nyújtását vagy közös beruházási programok létrehozását, illetve befektetésekkel kapcsolatos üzletek adminisztrációját, kezelését. Befektetésnek minősülnek a különbözet-elszámolási kontraktusok, állampapírok és állami járadékkötvények, opciós jegyek, részvények, adóslevelek, értékpapír értékű igazolások, közös invesztíciós projektbenfennálló egységek, opciók, tőzsdei határidős ügyletek.

Milyen előnyei vannak általában az offshore cégeknek?
Milyen adózási előnyöket kinál Ciprus?
Mik a ciprusi offshore cégek tulajdonságai?
Legfontosabb ciprusi offshore információk
Ha kérdése merül fel ciprusi offshore-al kapcsolatban, hívjon minket.