Ciprusi off-shore cégek tevékenységei

Általában IBC (Nemzetközi Gazdasági Társaság) cégeket alapítanak. Ezek lényegében különálló jogi személyek, olyasmik, mint a részvénytársaságok. Az off-shore IBC-nek nagy előnye, hogy védelmet nyújt az esetleges vagyoni követelésekkel szemben. Nyithat bankszámlát, bárhová intézhet tranzakciókat a világon, végezhet tanácsadói szolgáltatásokat, igazgatási tevékenységet láthat el, kezelhet off-shore befektetéseket. Lehet a tulajdonában ingatlan, használhat céges hitelkártyát, gépjárművet, stb. Több Nemzetközi Gazdasági Társaság természetesen egymással is üzletelhet, kapcsolatban lehet, folytathatnak egymással kereskedést.

Egy IBC-nek nem lehet bármilyen nevet adni, például engedélyhez vagy szerzői jogdíjhoz kötött név nem szerepelhet egy IBC neveként. Ilyen például a bank, tröszt, biztosító és egyebek. Nem végezhet azonban Cipruson belüli tevékenységeket. Csak külföldön végezhetik feladatukat, Cipruson nem végezhetnek áruszállítást, szolgáltatást sem nyújthatnak (még több ciprusi IBC egymás között sem). Használhatják fizetésre külföldi devizaszámláikat is, csak a termékeiket akkor sem szabad a szigeten szállítaniuk. Olyan nemzetközi társaságok, amelynek több, mint a fele közös tulajdonban van, egymással osztozhatnak közös ciprusi irodán, kölcsönösen végezhetnek egymás számára adminisztrációs szolgáltatásokat.

Ciprusi offshore cégek üzleti tevékenységei

A szigetországban fenntarthat az offshore cég saját adminisztrációs irodát, illetve működhetnek könyvelők, ügyvédek irodáján keresztül is. Számos multinacionális cég tart fenn Cipruson külön irodát országos kiterjedésű hálózatok menedzselésére. Leginkább a következő nemzetközi ügyletekkel foglalkoznak a ciprusi offshore cégek: kereskedelem, marketing; mérnöki és építési szolgáltatások, kereskedelmi és befektetési banki tevékenység; hírügynökségek és média; életbiztosítás; független pénzügyi szolgáltatások; hajókezelés és tengerészeti műveletek valamint befektetési, üzleti és szakmai tanácsadás; holding és szerzői jogdíj társaságok.

A Nemzetközi Gazdasági Társaságok továbbképzéseket, tanfolyamokat, bemutatókat szervezhetnek Ciprus területén, termékeiket kiállíthatják.

Ciprus egyike a világ legnagyobb információgyűjtő és -terjesztő elsődleges központjainak. Számos kiadóvállalat, valamint nemzetközi hírügynökségek végzik tevékenységüket a szigetről, a tudósítások kiterjednek olyan területekre, mint a Közel-Kelet vagy Észak-Afrika. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a technika legújabb vívmányain alapul a távközlés, politikai pluralizmus van, garantált a szólásszabadság, megfelelő a szociális környezet; valamint igen kiterjedt a tengeri és légi kapcsolatok hálózata. A szigetországban ki is lehet nyomtatni a kiadványokat, könyveket, de ezek is csak külföldön terjeszthetőek.

Milyen előnyei vannak általában az offshore cégeknek?
Milyen adózási előnyöket kinál Ciprus?
Mik a ciprusi offshore cégek tulajdonságai?
Legfontosabb ciprusi offshore információk
Ha kérdése merül fel ciprusi offshore-al kapcsolatban, hívjon minket.