CIPRUS OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS

CIPRUS OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS IDŐ ÉS TŐKEIGÉNYE

Cipruson körülbelül egy hónap alatt lehet céget alapítani. Egy vállalatnál 1000 db. részvény a minimális tőke, a részvények értékét egy ciprusi fonttal számítva. Lehet akár ötven részvényese is, de egynek minimum lennie kell. Őket a Registrar adminisztrálja, nyilvántartva olyan adataikat is mint például lakhely, név, útlevél, nemzetiség.

CIPRUS OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS ÉS RÉSZVÉNYEK

Kérelmezni kell a cégbejegyzést, ellenőrizni szabad-e a kívánt cégnév, majd megírni az alapító okiratot. Amennyiben a cégforma és működés megkívánja, ki kell bocsátani részvényeket. A részvényeseket és a menedzsment tagjait, tulajdonosokat, igazgatót nyilvántartásba kell venni.

CIPRUS OFFSHORE CÉG SZERVEZETE

Évente egyszer kötelező taggyűlést összehívni. Központilag nincs megszabva, hányszor, milyen gyakran lehet tartani igazgatósági ülést, illetve annak bárhol lehet a helyszíne is. Aki nem ciprusi állampolgár, annak az állami illetékre sem kell adóznia. A vállalat feleannyi adót fizet, ha jövedelme kamatbevételből származik vagy biztonsági rendelkezésekből ered. Ha egy Ciprusi Köztársaságban alapított cég külföldön nyit egy új szervezetet, az abból befolyó profit is adómentes. A cégnek rendelkeznie kell egy tagsági titkárral (ajánlott helyit választani) aki magán- és jogi személy is lehet. Osztalékra kivetett forrásadót csak azoknak kell fizetniük, akik ciprusiak. Nem kell forrásadózni a külföldi osztalék, kamatbevétel jövedelmezősége után.

CIPRUS OFFSHORE CÉG IGAZGATÓI

Elég, ha egy igazgató van és az is lehet magánszemély vagy jogi személy. A cégeknek nem szükséges helyi illetőségű igazgatóval rendelkezniük és nincsenek engedélyezve a bemutatóra szóló részvénykibocsátások. Az igazgató és a tulajdonosok kiléte nyilvános adatnak minősül, könyvelést kell vezetni, a hatóságoknak évente elszámolni és az angolszász jogrendszer van érvényben a gazdasági szervezetekre vonatkozóan.

Cipruson legalább egy irodát nyitni kell a cégnek. Hivatalosan Zárt Korlátolt Felelősségű Részvénytársaság (Limited, Ltd.) a cégforma. Ezen kívül az Európai Unió állampolgára még két engedményben részesülnek. Tíz éve megszüntették a korlátozásokat, hogy külföldieknek ne lehessen tulajdona vagy joga tulajdonszerzésre, ha európai uniós állampolgár. Az uniós állampolgárok teljes mértékben birtokolhatnak vállalatokat, amiket a Ciprusi Részvénytőzsde portfólión (CSE) jegyeznek. A bankok ez alól kivételek, ott csak a teljes részesedés felét lehet megszerezni.

A szigetországban a cégalapítás költsége megközelítőleg 1.000.000 - 1.500.000 Ft-os ráfordítás, fenntartani újabb évi 700.000 – 1.000.000 Ft-os kiadást jelent.

Milyen előnyei vannak általában az offshore cégeknek?
Milyen adózási előnyöket kinál Ciprus?
Mik a ciprusi offshore cégek tulajdonságai?
Legfontosabb ciprusi offshore információk
Ha kérdése merül fel ciprusi offshore-al kapcsolatban, hívjon minket.